A tésztagyártás története
Attilio Mastromauro úr ipari tésztakészítők ősi családjából származik, akik 1930 óta gyártanak tésztát. Attilio Mastromauro úr 1967-ben saját,
Granoro márkájú tésztagyárat alapított és kezdte meg üzleti tevékenységét.
Attilio felesége, Chiara asszony – Donna Chiara – újítási ötlettől vezérelve áttervezte a gyártás technológiai folyamat elrendezését. Vízszintesre tervezte
a gyártási folyamatokat és strukturálta őket, ellentétben az akkori trenddel, amely függőleges elrendezést igényelt.
A tészta gyártásának mestere és a gyártási folyamatok szakértője, Attilio megváltoztatta a gyártási gépeket, hogy megfeleljenek saját technológiai
specifikációinak, közvetlenül követte a gyártási folyamatot és különös figyelmet fordított a minőségre. Célja az volt, hogy a Granoro tésztát
megkülönböztesse más márkáktól azon a piacon, amely erősen versenyzett az akkoriban Olaszországban működő tésztagyártók nagy száma miatt (1967-ben
legalább 680 kis-, közepes és nagy gyártó volt, szemben a jelenlegi 160-nal).
A tészta alapanyaga a legjobb durumbúzadara, amelyet Olaszországban termesztenek. Jellegzetessége és amivel megkülönbözteti a többi tésztaféleségtől,
hogy megőrzi az ízét valamint a durumbúzából készült autentikus olasz tészta összes jellemzője megtalálható benne: illata, színe, főzés utáni rugalmassága,
szívóssága és összetéveszthetetlen íze.