DONNA CHIARA tészta

A Donna Chiara tésztaféleségek a Granolo srl cégcsoport termékei. A tésztagyárat Attilio Mastromauro alapította, melynek székhelye Corato városában, Puglia régiójában, Dél-Olaszország szívében található, elmerülve egy olyan történelemben és hagyományokban gazdag területen, amelyet mindig is Olaszország és Európa legjobb durumbúza termőterületének neveztek.

A tésztáink előállításához az „ Attilio Mastromauro” cég kiváló minőségű durum búzalisztet használ, amelyet a vállalat saját laboratóriumában gondosan kiválogat és ellenőrzi a megfelelő tulajdonságait. A minőségi előírások szigorúak: a lisztnek a búzaszem „szívéből”, azaz magjából kell származnia, a korpa részek jelenléte nélkül. Teljesen homogénnek, aranysárga színűnek és fehérjében gazdagnak kell lennie. Amennyiben a lisztet alkalmasnak találják előállításra, akkor azt vízzel összekeverik, jól összegyúrják, majd átengedik a tészta gyártósoron, ahol megkapják a választott alakjukat, az úgynevezett formákat.

Ezt a fázist követően a kapott tésztaformák a szárítási folyamatba kerülnek, amely az egész folyamat legkényesebb fázisa, mivel azt úgy kell végrehajtani, hogy biztosítsa a víz homogén párolgását. Végül a hőstabilizációs fázisra lépünk, majd a csomagolás, a hűtés és a raklapozás következik, mely már teljesen automatizált és számítógép vezérlésű.

A Donna Chiara első az olasz ízlés világú tészták között…….és a világon.
© Programozta: Szabó Béla, bgaszamtech@gmail.com Tel:+36706391926