DONNA CHIARA tészta
A Donna Chiara tésztaféleségek a Granolo srl cégcsoport termékei. A tésztagyárat Attilio Mastromauro alapította, melynek székhelye Corato városában,
Puglia régiójában, Dél-Olaszország szívében található, elmerülve egy olyan történelemben és hagyományokban gazdag területen, amelyet mindig is Olaszország
és Európa legjobb durumbúza termőterületének neveztek.
A tésztáink előállításához az „ Attilio Mastromauro” cég kiváló minőségű durum búzalisztet használ, amelyet a vállalat saját laboratóriumában gondosan
kiválogat és ellenőrzi a megfelelő tulajdonságait. A minőségi előírások szigorúak: a lisztnek a búzaszem „szívéből”, azaz magjából kell származnia, a
korpa részek jelenléte nélkül. Teljesen homogénnek, aranysárga színűnek és fehérjében gazdagnak kell lennie. Amennyiben a lisztet alkalmasnak találják
előállításra, akkor azt vízzel összekeverik, jól összegyúrják, majd átengedik a tészta gyártósoron, ahol megkapják a választott alakjukat, az úgynevezett
formákat.
Ezt a fázist követően a kapott tésztaformák a szárítási folyamatba kerülnek, amely az egész folyamat legkényesebb fázisa, mivel azt úgy kell
végrehajtani, hogy biztosítsa a víz homogén párolgását. Végül a hőstabilizációs fázisra lépünk, majd a csomagolás, a hűtés és a raklapozás
következik, mely már teljesen automatizált és számítógép vezérlésű.
A Donna Chiara első az olasz ízlés világú tészták között…….és a világon.