Kézműves tészta
A tészta: teljes egészében kézműves termék
Ma már a tésztagyártás piacán a megkülönbözetést a Falco cégenek az az alapanyagok alapos ismerete és azok gondos kiválasztása adja. A tésztakészítési
eljárást akkor lehet kézművesként definiálni, ha használják azokat a különböző feldolgozási technikákat, a tésztagyúrástól kezdve a formázáson át a
teljes folyamat legfontosabb szakaszáig a szárításáig, ami ennek legfontosabb jellemzője.
A speciális “bronz rajzolat”mely mintákat maga Giovanni Falco készített a terméket porózusabbá teszi, és ez által a tészták sokkal jobban képesek megtartani
a fűszerezést illetve sokkel jobb a szószok tapadása.
A másik legfontosabb munkafolyamat a szárítás, „mozdulatlan” helyzetben. A termék a formázás után marad a tároló hálóján ,vagy az állványán, és a
maximális 40 Celsius fokon 36 és 48 óráig szárítják levegőbefúvásos módszerrel.
Az alacsony hőmérséklet és a hosszú szárítási idő biztosítja azt, hogy egy teljesen tökéletes magas minőségű termék készüljön el, a nélkül, hogy annak
megváltozna az ízvilága és sajátos karaktere.
Versenytársaink, akik ipari mennyiségben állítanak elő tésztát, ezzel szemben pár óra alatt nagyon magas, 90 Celsius fokon szárítják, szinte égetik
a tésztát, mely ez után az egyszerű kemény síma felületű tésztát adja.
A mi termékeink fehérjeértéke eléri a 14,50%-ot, ami a glutén nagy erőteljességével társul, mely így a főzés során megtartja tökéletes ízét.