Kiknek ajánlott a durumlisztből készült ételek fogyasztása?
1. Cukorbetegeknek
A lassan felszívódó szénhidrátok, és a durumliszt alacsony glikémiás indexe ideálissá teszi, hogy a cukorbetegek is nyugodtan tudják élvezni a belőle készült ételeket.
2. Aktív sportolóknak
A durumbúza magas fehérjetartalma miatt szokták javasolni, főleg olyan összeállításban, ahol tojás is, illetve más magas fehérjetartalmú alapanyag is kerül mellé.
3. Akinek magas a koleszterinszintje
A magas fehérjetartalma miatt tojás hozzáadása nélkül is egy rendkívül rugalmas tésztát lehet belőle készíteni, így azok, akik kénytelenek odafigyelni arra, hogy ne fogyasszanak olyan ételeket, amelyek tovább növelhetik a koleszterinszintjüket, jó választás lehet.
4. Vegánoknak
Akik növényi alapú táplálkozást folytatnak, azok nem fogyasztanak tojásos tésztát.
5. Egészségtudatosaknak
A durumbúza illetve a durumliszt rendkívül jó élettani tulajdonságai miatt mindenkinek érdemes tartani belőle a spájzban, nemcsak azoknak, akik diétáznak vagy fogyókúráznak. A hagyományos lisztek mellett ezzel is érdemes kísérletezni, hiszen nokedlit, pogácsát, kekszet, zsömlét is lehet belőle készíteni, nemcsak olasz tésztát.